GLAS-S.BE - Hedendaagse Belgische Glaskunst

Belgische glaskunstSpring08: Vers afgestudeerd beeldend talent uit provincie Antwerpenspring

Vers afgestudeerd beeldend talent uit provincie Antwerpen
Sinds 1997 organiseert het Antwerpse provinciebestuur aan het begin van de lente in de Koningin Fabiolazaal — aanvankelijk jaarlijks, tegenwoordig om de twee jaar — een tentoonstelling voor pas afgestuurde beeldende kunstenaars. Het initiatief past in het breder opzet van de provincie om beloftevol beeldend talent van eigen bodem een steuntje in de rug te geven. Dat gebeurt onder meer door het uitbouwen van een eigen kunstcollectie en door het toekennen van prijzen aan beeldende kunstenaars, maar dus ook door het organiseren van allerhande expo's. Trouwens, 'van eigen bodem' mag ruim worden geļnterpreteerd. Wie geboren is in de provincie Antwerpen, er woont, of er zijn opleiding heeft gekregen komt in aanmerking voor deelname.

Afwisselend plaatst de Spring-tentoonstelling 'de vrije kunsten' en 'de toegepaste kunsten' in de kijker. Editie '08 focust andermaal op toegepaste kunst en meer bepaald op glaskunst, keramiek, edelsmeedkunst en juweelontwerp. Spring toont een selectie uit de recente oogst van afgestudeerden aan kunsthogescholen en academies uit de provincie. Anders dan de voorbije jaren werd daarbij ook een ruime keuze gemaakt uit het werk van (ex-)studenten uit het avondonderwijs.
Op de tentoonstelling is werk te zien van: Roel Lambert, Maria Renders, Olivier Devos, Alexander Ketele, Jeroen Maes, Mieke van Ussel, Ria Lins, Ann Janssens, Helen De Baerdemaeker, Floor Wetemans, Mariette van der Wolf, Jorge Manilla Navarrete, Charlotte Haentjens, Lies Caeyers, Liesje Maris, Lore Vos, Joke Devos, Elisabeth Ielegems, Nathalie Perneel, Lotte De Mey, Carolien Cuyvers, Sybren Van Wesemael, Geert De Maertelaere, Martine Reynaert, Ann Van Hoey.

Praktisch
Spring08, Koningin Fabiolazaal, Jezusstraat  28, Antwerpen, van zaterdag 5 april tot zondag 11 mei, dinsdag tot zondag van 10 tot 17 uur; maandag gesloten. Toegang gratis.