GLAS-S.BE - Hedendaagse Belgische Glaskunst

Belgische glaskunstWarner Berckmans en Mariken Dumon op de European Glass Context in Bornholm (DK)


Pasted Graphic


Aan de biŽnnale European Glass Context nemen dit jaar twee Belgische glaskunstenaars deel. Voor de deeltentoonstelling ‘gevestigde waarden’ werd Warner Berckmans geselecteerd, voor de ‘nieuwe talenten’ Mariken Dumon. De biŽnnale loopt van 15 september tot 18 november 2012 op het Deense eiland Bornholm.

Aan het European Glass Context 2012, dat het beste in de Europese glaskunst en vrije keramiekproductie wil presenteren, nemen in totaal 27 landen van de Europese unie deel, samen met IJsland, Noorwegen en Zwitserland. De preselecties werden verricht door ťťn curator per land. Voor BelgiŽ was dit Jeroen Maes, artistiek coŲrdinator van het Glazen Huis, het Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst in Lommel. Als gevestigde waarde opteerde hij voor Warner Berckmans (į 1966), als nieuw talent selecteerde hij Mariken Dumon (į1983). Warner Berckmans, hedendaags glaskunstenaar uit Diest, presenteert in Bornholm zijn ruimtelijk werk ‘Trippin’ the Lovelight Fantastic’. De titel van deze installatie verwijst naar een jazznummer en symboliseert de kracht van dans en beweging. Daarnaast toont Berckmans een reeks van drie kleinere murale werken: ‘Encuentro – Olvido’. Mariken Dumon is gefascineerd door glasblazen en presenteert enkele eigen creaties, geboren uit de hete, vloeiende massa.

De tentoonstellingen en andere manifestaties van de European Glass Context vinden plaats in het Bornholm Art Museum en de GrÝnbechs Gaard, beide op het Deense eiland Bornholm, in de Baltische zee.

Website: www.europeanglasscontext.com

Uitnodiging:
Afbeelding 1drtgbh