GLAS-S.BE - Hedendaagse Belgische Glaskunst

Belgische glaskunstBestuursinfo

TE NOTEREN: LEDENTENTOONSTELLING 20093665_sintaldegondiskerk-1

In de periode september-oktober 2009 zet GLAS-S.BE een ledententoonstelling op poten in de Sint-Aldegondiskerk van As (Limburg). Met deze tentoonstelling willen we opnieuw de dynamiek van de hedendaagse Belgische glaskunst, tonen aan een breed publiek.
Alle leden (lidgeld 2008) krijgen de kans om deel te nemen. Ondanks het feit dat er geen selectieprocedure is, willen we onze glaskunstenaars toch een beetje porren: alle glastechnieken zijn toegestaan, het thema van de tentoonstelling is “ROOD” (in de allerbreedste betekenis) en de ingediende kunstwerken mogen het formaat van 30x30x30 cm niet overschrijden!
Zowel thema als afmetingen krijtlijnen uit ... maar wij zij ervan overtuigd dat dit gegeven eerder een uitdaging, dan een beperking zal zijn.

Omdat de Sint-Aldegondiskerk niet zeer groot is, zullen de kunstenaars elk één kunstwerk kunnen tentoonstellen.
VERNIEUWDE GLAS-S.BE WEBSITE
label

De vernieuwde website is een feit! De stijl is ongewijzigd gebleven, de inhoud is echter wel aangepast. Het meest in het oog springende zijn wellicht de onderdelen "Glasnieuws" en "Glaskunstenaars", de pagina die verwijst naar de portfolio's van de kunstenaars.

In "Glasnieuws" zal de meest uiteenlopende informatie over glas terug te vinden zijn. Wat U zal terugvinden zal wellicht voor het overgrote deel bijeengesprokkeld worden door de web-redactie. Dit neemt echter niet weg dan onze bezoekers daar ook hun "ei" kwijt kunnen! Heb je een tentoonstelling? Heb je iets fantastisch gezien of gelezen wat glas-gerelateerd is? Vallen er ergens koopjes te doen? Zoek je iets, of heb je eerder een aanbieding die een collega kan interesseren? Laat het ons weten zodat we het hier kunnen neerzetten! (zie de link "web-redactie" in de menubalk).

De pagina "Glaskunstenaars" heeft een volledig nieuwe vormgeving gekregen.Omdat we een nieuwe dynamiek willen ontwikkelen, was het belangrijk dat deze pagina snel en eenvoudig bijgewerkt kon worden.
Om het zoeken te vereenvoudigen staan de kunstenaars alfabetisch gerangschikt. Kunstenaars die hun portfolio vernieuwen/aanpassen worden bovenaan in de kijker geplaatst, onder de titel "nieuwe update's". Op deze manier krijgt iedereen regelmatig de kans om bovenaan de pagina te staan én zien de bezoekers ook meteen dat er iets nieuws te rapen valt.
DOORSTARTlabel

Naar aanleiding van de tentoonstelling GLAS-S.BE werd een website opgericht waarop het werk van alle kandidaten voor de duur van 2 jaar getoond zou worden. De Raad van Bestuur van VVG heeft echter besloten om deze website per 21 maart niet "op zwart" te zetten, maar om deze in een aangepaste versie verder te onderhouden.