GLAS-S.BE - Hedendaagse Belgische Glaskunst

Belgische glaskunstGLAS + ARCHITECTUURVorig jaar ging de Mies van der Rohe Award 2007 naar het Spaanse architecten-bureau Mansilla + Tuñon. De Madrilenen kregen de prijs voor het museum voor moderne kunst van Castilla y León (MUSAC).

Afbeelding 1

Van buitenaf gezien is de constructie uitgevoerd in wit beton waarin grote vlakken gekleurd glas zijn geïntegreerd, een verwijzing naar het 13de eeuws gebrand-schilderde “El Halconero“-glasraam uit de kathedraal van León. De 3351 gekleurde panelen werden uitgevoerd in “Stadip Color”-glas.
Stadip Color is een gekleurd en gelaagd veiligheidsglas, geproduceerd door SAINT-GOBAIN. Het is samengesteld uit twee glasplaten met een gekleurde polyvinylbutyralfolie (PVB). Door de combinaties van verschillende folies bekomt men niet alleen verschillende kleuren maar kan men naast doorzichtige ook doorschijnende versies samenstellen.

boje

Meer informatie:
STADIP COLOR brochure [PDF]
MUSEO DE ARTE CONTEMPORÁNEO DE CASTILLA Y LEÓNTERUGBLIK


ws-Stilstaand beeld 23

Twee weken waren wellicht voldoende om het Waldsassen-avontuur te laten bezinken. Intussen heb ik van verschillende deelnemers al mooie foto's gezien! Diegene die graag hun foto's op ons los willen laten, kunnen de link van hun online-fotoalbum + 1 foto doormailen. Wij geven dan de foto en de link een plaats op onze site.

Bekijk de fotoalbums HIERSTUDIEREIS WALDSASSEN


reisroute Antwerpen-Waldsassen
In september hebben we een rondschrijven gedaan voor een studiereis naar Waldsassen. We hadden op een 30-tal deelnemers gerekend ... het zijn er uiteindelijk 64 geworden!
De gelukkigen die meekunnen vinden hieronder het programma voor deze driedaagse reis. Nog een week geduld en het is zover!
ZONDAG 9 NOVEMBER 2008
Reisroute Antwerpen – Taunusstein - Waldsassen
Reisafstand: 778km - Reisduur zonder stopplaatsen: 8.50u

VERTREK:
De eerste verzamelplaats is de parking aan de Desguinlei (PIDPA) in Antwerpen.
Het vertrek daar is gepland om 6.30u, stipt. Wees op tijd!
Vervolgens stopt de bus in Mechelen, Vilvoorde en Houthalen.

12.00u LUNCH
Vrije lunch.

13.30u BEZOEK DERIX GLASSTUDIOS

Afbeelding 2

De Derix Glasstudios bestaan sinds 1866 en behoren vandaag tot één van de grootste ateliers van Duitsland. In de loop der jaren hebben zij vooral een reputatie opgebouwd als “uitvoerend atelier”, voor zowal alle grote namen uit de eigentijdse monumentale glaskunst. Het werk van kunstenaars als Otto Dix, Georg Meistermann, Ludwig Schaffrath, Johannes Schreiter en meer recent Leifur Breidförd, Brian Clarke, John Clark, Graham Jones en Patrick Reyntiens werd hier gerealiseerd. Eind vorig jaar ze in de kijker met de realisatie van het “Gerhard Richter-raam” voor de Dom van Keulen.
Sinds 1999 heeft Derix Glasstudios ook een vestiging in de USA.

Derix Glasstudios GmbH, Platterstraße 94, D-65232 Taunusstein
www.derix.com

19.15u AANKOMST WALDSASSEN
Inchecken ter plaatse, gezamenlijk avondmaal.
MAANDAG 10 NOVEMBER 2008
7.00u - ONTBIJT
... Vroeg uit de veren, want we worden al om 8.00 u in de glashütte verwacht!

8.00u BEDRIJFSBEZOEK GLASHÜTTE LAMBERTS (deel 1)
VETRO-officina ingrandimento fin

Rondleiding in de glasfabriek van Lamberts, waar we met het volledige productieproces van mondgeblazen vlakglas, gewalst glas enz... kunnen kennis maken.

Glashütte Lamberts Waldsassen GmbH , Schuetzenstrasse 1, 95652 Waldsassen www.lamberts.de


LUNCH
Gezamenlijk lunch

13.00u WORKSHOP OF STADSTRIP
WORKSHOP GLASVERLIJMING VLAKGLAS – Glashütte: 13.00 u tot 18.00 u.
De workshop in de Glashütte loopt van 13.00 u tot 18.00 u.
Deze workshop wil de deelnemers kennis laten maken met de nieuwste evolutie mbt glas-appliqueertechnieken. Basiskennis omtrent toepassingen, materiaalgebruik en techniek voor het verlijmen van gekleurd vlakglas op een transparante drager komen aan bod.

STADSTRIP EGER/CHEB (CS) – vrij bezoek

Diegene die niet deelnemen aan de workshop hebben de gelegenheid om een stadstrip naar het vlakbij gelegen Tjechische Eger/Cheb te maken. De bus brengt de deelnemers ter plaatse waar ze gewapend met hun “stadsbrochure met stadsplan” (in bijlage bij deze email) de stad op eigen tempo kunnen verkennen. De bus haalt op de afgesproken plaats/tijdstip de deelnemers weer op.

AVONDETEN
Gezamenlijke avondeten

22.00u BEDRIJFSBEZOEK GLASHÜTTE LAMBERTS (deel 2)
Na het avondeten worden we terug in de fabriek verwacht om 22.00u. Dan krijgen we te zien hoe de glasmengsels worden klaargemaakt en kleuren worden samengesteld voor de productie van de daaropvolgende dag. Hoewel verschillenden onder ons reeds eerder de glasblazerij bezocht hebben, is het de eerste keer dat we dit kunnen meemaken, bij vorige bezoeken bleef dit onderdeel voor buitenstaanders een groot “geheim”.

DINSDAG 11 NOVEMBER 2008
Reisroute Waldsassen– Rödental - Antwerpen
Reisafstand: 789km - Reisduur zonder stopplaatsen: 9.30u

7.30u - ONTBIJT
Ontbijt en uitchecken in de hotels.
De bus haalt iedereen weer op bij de verschillende hotels.

8.30u VERTREK
Vertrek richting Rödental

11.00u BEZOEK EUROPÄISCHES MUSEUM FÜR MODERNES GLAS

Afbeelding 3

De glascollectie van de “Kunstsammlungen der Veste Coburg” is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de grootste hedendaagse glascollecties in Europa. Sinds 12 oktober is de collectie in een volledig nieuw onderkomen in het nabij gelegen park van Schloss Rosenau in Rödental te zien. (Meer info in bijlage)
Naast de vaste collectie loopt de tentoonstelling “Glasklasse. Glasexperimente aus dem Institut für Künstlerische Keramik und Glas (IKKG) Höhr-Grenzhausen”, een tentoonstelling, naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van deze opleiding, met werk van docenten, oud-studenten en studenten.
Iedereen kan in “alle rust” genieten van de tentoongestelde glaskunst ... het museum wordt speciaal voor ons opengesteld om 11.00u! (normale openingsuren winterperiode: 13.00u-17.00u)

Europäisches Museum für Modernes Glas - Park Rosenau, 96472 Rödental
www.kunstsammlungen-coburg.de


13.00u (+/-) LUNCH*
Vrije lunch

AANKOMST
Vermoedelijk komt de bus rond 19.00u bij de eerste afstapplaats aan.
Afstapplaatsen: Houthalen - Vilvoorde - Mechelen - Antwerpen

VERRE MALIN


image005

Met de opening van hun glasatelier "Verre Malin" werd voor An Moors, Anne-Marie Van Wesemael en Kristel Van Hilst, een droom werkelijkheid!
Adres: ingang via hoveniersstraat mechelen (achterzijde brusselsesteenweg 70)image004
Glasatelier Verre Malin


GLASSWEAR


Untitled-1 *

In het "Glazen Huis" in Lommel loopt de tentoonstelling: GlassWear, Hedendaagse juwelen uit glas. De tentoonstelling toont een 120-tal juwelen van 60 vooraan-staande internationale juweelontwerpers. Na het Toledo Museum of Art (USA) en het SchmuckMuseum in Pforzheim (D) is het Glazen Huis te Lommel de derde locatie waar deze unieke tentoonstelling wordt gepresenteerd.
 
De tentoonstelling loopt nog tot 31 augustus. (meer info:
HIER)TE NOTEREN: LEDENTENTOONSTELLING 20093665_sintaldegondiskerk-1

In de periode september-oktober 2009 zet GLAS-S.BE een ledententoonstelling op poten in de Sint-Aldegondiskerk van As (Limburg). Met deze tentoonstelling willen we opnieuw de dynamiek van de hedendaagse Belgische glaskunst, tonen aan een breed publiek.
Alle leden (lidgeld 2008) krijgen de kans om deel te nemen. Ondanks het feit dat er geen selectieprocedure is, willen we onze glaskunstenaars toch een beetje porren: alle glastechnieken zijn toegestaan, het thema van de tentoonstelling is “ROOD” (in de allerbreedste betekenis) en de ingediende kunstwerken mogen het formaat van 30x30x30 cm niet overschrijden!
Zowel thema als afmetingen krijtlijnen uit ... maar wij zij ervan overtuigd dat dit gegeven eerder een uitdaging, dan een beperking zal zijn.

Omdat de Sint-Aldegondiskerk niet zeer groot is, zullen de kunstenaars elk één kunstwerk kunnen tentoonstellen.
7de BIËNNALE GLASROUTE - LIERglasroute2008

Glaskunst van 60 befaamde binnen- en buitenlandse kunstenaars worden in de woningen, ateliers en tuinen van de gastkunstenaars tentoon gesteld.

Glasblazen, gieten, slumpen, fusen, zandstralen, graveren ... WAT IS DAT?
U VINDT HIER HET ANTWOORD! via verschillende demonstraties.

Dit glasgebeuren heeft ondertussen een internationale faam verworven, want menig bezoeker uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en zelfs USA, Canada en Japan hebben wij op de vorige glasroute mogen verwelkomen. Dit resulteerde in een bezoekersaantal van enkele duizenden personen.

De route loopt tussen Lier en Hove over een afstand van ongeveer 12 km en de toegang is gratis. Meer informatie op de website van
GLASROUTE!
"STAINED GLASS: MASTERPIECES OF THE MODERN ERA" - Xavier Barral

Bron: Kristina Lindgren, Los Angeles Times staff writer


51K-FCrghBL._SS500_

Knowing well the power of assembled bits of colored glass "to illumine men's minds so they may travel through it to an apprehension of God's light," French Abbot Suger filled the church of Saint-Denis with biblical iconography in stained glass in the 12th century, launching a revolution in Gothic architecture that spread across Europe.

Swiss architect Le Corbusier, who described the history of architecture as "an insatiable struggle over the course of centuries in favour of light," often used stained glass to enhance interior spaces, perhaps most imaginatively in the chapel in Ronchamp, France, displayed in glorious color in "Stained Glass" by art historian Xavier Barral i Altet (Thames & Hudson: 216 pp., $60).

So too are majestic creations by artists Marc Chagall, Fernand Léger, Henri Matisse and Christian Oehler, as well as architects Antoni Gaudí and Frank Lloyd Wright, in this sumptuous survey of stained-glass masterpieces.

ISBN-10: 0500513724
ISBN-13: 978-0500513729
BOEKHANDEL VAN DE MOOSDIJK

img

Een boeiende boekhandel waar je ongewoon veel lectuur vindt i.v.m. glaskunst.
Ik heb daar boeken zien staan, die ik tot hiertoe aanschafte tijdens buitenlandse reizen en verder nog niet was tegengekomen -bv. over hedendaags glas in Venetië, over Zweeds glas in Orrefors.... Meer dan de moeite waard om eens naar toe te rijden. Bovendien had ik het geluk om een boek over fusingtechnieken in de afprijzingen te vinden! Someren is een kleine gemeente ongeveer 25 km boven Eindhoven.

Behalve glas zijn er ook nog een heleboel andere technieken en onderwerpen waarover je echt een uitzonderlijk groot aantal boeken kan doorbladeren. Neem alvast voldoende tijd!


Maak al eens kennis met hun
website!
TENTOONSTELLINGSCATALOGUS GLAS-S.BE


wsverkoop_cd_3

Er resteren nog enkele exemplaren van de tentoonstellingscatalogus GLAS-S.BE,
deze werd in pdf-formaat uitgebracht op CD .
Kostprijs: 10,00 euro (+ 3,00 euro verzendingskosten).
Interesse? contacteer dan snel
Bavo Tiebos!
Spring08: Vers afgestudeerd beeldend talent uit provincie Antwerpenspring

Vers afgestudeerd beeldend talent uit provincie Antwerpen
Sinds 1997 organiseert het Antwerpse provinciebestuur aan het begin van de lente in de Koningin Fabiolazaal — aanvankelijk jaarlijks, tegenwoordig om de twee jaar — een tentoonstelling voor pas afgestuurde beeldende kunstenaars. Het initiatief past in het breder opzet van de provincie om beloftevol beeldend talent van eigen bodem een steuntje in de rug te geven. Dat gebeurt onder meer door het uitbouwen van een eigen kunstcollectie en door het toekennen van prijzen aan beeldende kunstenaars, maar dus ook door het organiseren van allerhande expo's. Trouwens, 'van eigen bodem' mag ruim worden geïnterpreteerd. Wie geboren is in de provincie Antwerpen, er woont, of er zijn opleiding heeft gekregen komt in aanmerking voor deelname.

Afwisselend plaatst de Spring-tentoonstelling 'de vrije kunsten' en 'de toegepaste kunsten' in de kijker. Editie '08 focust andermaal op toegepaste kunst en meer bepaald op glaskunst, keramiek, edelsmeedkunst en juweelontwerp. Spring toont een selectie uit de recente oogst van afgestudeerden aan kunsthogescholen en academies uit de provincie. Anders dan de voorbije jaren werd daarbij ook een ruime keuze gemaakt uit het werk van (ex-)studenten uit het avondonderwijs.
Op de tentoonstelling is werk te zien van: Roel Lambert, Maria Renders, Olivier Devos, Alexander Ketele, Jeroen Maes, Mieke van Ussel, Ria Lins, Ann Janssens, Helen De Baerdemaeker, Floor Wetemans, Mariette van der Wolf, Jorge Manilla Navarrete, Charlotte Haentjens, Lies Caeyers, Liesje Maris, Lore Vos, Joke Devos, Elisabeth Ielegems, Nathalie Perneel, Lotte De Mey, Carolien Cuyvers, Sybren Van Wesemael, Geert De Maertelaere, Martine Reynaert, Ann Van Hoey.

Praktisch
Spring08, Koningin Fabiolazaal, Jezusstraat  28, Antwerpen, van zaterdag 5 april tot zondag 11 mei, dinsdag tot zondag van 10 tot 17 uur; maandag gesloten. Toegang gratis.TGK-WERDSTRIJD: Publieke stemronde! Stem nu!
Band e-mail


405 glasontwerpers van uit de hele wereld nemen deel aan de TGK wedstrijd "Vorsicht Glas? - Glass, handle with care?" De toegepaste technieke zijn enorm gevarieerd er ontbreekt bijna niets. Twee Vlaamse deelnemende kunstenaars: Sandra De Clerck en Veerle De Ridder.
Nu is het uw beurt om de TGK publieksprijs van 1500 euro toe te kennen. De winnaar wordt bekendgemaakt op 9 mei 2008.

Veel plezier bij het uitkiezen van je favoriet!
www.tgk.de/voting


graal 1 012 Veerle De Ridder

142[1] Sandra De Clerck
VERNIEUWDE GLAS-S.BE WEBSITE
label

De vernieuwde website is een feit! De stijl is ongewijzigd gebleven, de inhoud is echter wel aangepast. Het meest in het oog springende zijn wellicht de onderdelen "Glasnieuws" en "Glaskunstenaars", de pagina die verwijst naar de portfolio's van de kunstenaars.

In "Glasnieuws" zal de meest uiteenlopende informatie over glas terug te vinden zijn. Wat U zal terugvinden zal wellicht voor het overgrote deel bijeengesprokkeld worden door de web-redactie. Dit neemt echter niet weg dan onze bezoekers daar ook hun "ei" kwijt kunnen! Heb je een tentoonstelling? Heb je iets fantastisch gezien of gelezen wat glas-gerelateerd is? Vallen er ergens koopjes te doen? Zoek je iets, of heb je eerder een aanbieding die een collega kan interesseren? Laat het ons weten zodat we het hier kunnen neerzetten! (zie de link "web-redactie" in de menubalk).

De pagina "Glaskunstenaars" heeft een volledig nieuwe vormgeving gekregen.Omdat we een nieuwe dynamiek willen ontwikkelen, was het belangrijk dat deze pagina snel en eenvoudig bijgewerkt kon worden.
Om het zoeken te vereenvoudigen staan de kunstenaars alfabetisch gerangschikt. Kunstenaars die hun portfolio vernieuwen/aanpassen worden bovenaan in de kijker geplaatst, onder de titel "nieuwe update's". Op deze manier krijgt iedereen regelmatig de kans om bovenaan de pagina te staan én zien de bezoekers ook meteen dat er iets nieuws te rapen valt.
KÖLN & RICHTER: Pixels in de Dom26765-132224_DEU_NRW_KOELN_DOM_FENSTER_KOE108

De Dom in Keulen is sinds vorig jaar een nieuw glasraam rijker. Het is van de hand van een van de belangrijkste moderne kunstenaars van Duitsland, Gerhard Richter (75). Hij heeft de eeuwenoude Dom, het populairste monument van Duitsland, met zijn kunstwerk eigenhandig de 21ste eeuw in geparachuteerd.
Het oude glas-in-loodraam in de dwarsbeuk, haast negentien meter hoog en ruim negen meter breed, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vernield. Na een lange zoektocht besloot het Dombestuur Gerhard Richter te vragen.

Gerhard Richter woont en werkt in Keulen, de stad waarvan hij dit jaar ereburger is geworden. Zijn oeuvre is een aaneenschakeling van paradoxen en discontinuïteit.
Alle vragen over de duiding, de bedoeling en hoe dit raam tot stand is gekomen en nadere interpretatie van zijn werk gaat hij charmant en onnadrukkelijk, vaak met korte grappen, uit de weg: “Door toeval, uiteraard. Ik ben blij dat het niet is mislukt.”

De reacties lopen uiteen van gematigd positief tot laaiend enthousiast. Niemand keurt het venster wegens blasfemisch modernisme in zo’n plechtig gebouw af ... de Dom is ineens jong – piepjong!

TE KOOP: VOLLEDIGE ZEEFDRUKKERIJ-INRICHTING

(wegens stopzetting)


- 2 droogrekken op wielen :
- 50 rekken geplastificeerd 1 m x 0,80 m
- 50 rekken in aluminium 1m x 1,3 m
- duplomat belichtingstafel (vacuüm) 0,95 x 0,75 (1,15 H)
- tekentafel met lichtbak 1,10 x 0,70 ( 0,80 H)
- grote spoel- en ontwikkelingsbak 1,60 x 080 (0,95 H)
- handrakels- zeefdrukramen bespannen met gaas 62T - 77T - 92T
- Alu : 2 stuk 90 x 80 - 10 stuks 75 x 45 - 6 stuks 65 x 55 - 2 stuks 55 x 45
- hout : 8 stuk 80 x 70 - 45 stuks 58 x 48 - 47 stuks 48 x 38

- elektrische oven Naber model N200
15kw , max 1200° - 0,75 x 0,80 (1,00 H) op voet 0,58 H
- elektrische oven Naber model N205
3,2kw , max 1200° - 045 x 0,55 (0,55 H) op voet 0,60 H

PRIJZEN OVEREEN TE KOMEN
telefoon : 0477/46 46 54Workshop BEADSMichael 4

Lesgever : Michael Klemt. - Taal : Engels.
Meer informatie: Tiffany Hobby Shop

Beginnerscursus :
zaterdag 24 mei 2008 van 9.30u tot 16.30u
Vervolgkursus :
zaterdag 5 april 2008 van 9.30u tot 16.30u
OPROEP: ARNOEVOO

Deadline 10 oktober 2008Voor de zevende maal organiseert het gemeentebestuur van Bredene de kunstwedstrijd Arnoevoo. Met deze kunstwedstrijd wil het gemeentebestuur hedendaagse kunst promoten en jonge kunstenaars expositiegelegenheid aanbieden. De kustgemeente reikt daarenboven aan drie laureaten aantrekkelijke geldprijzen uit.

Arnoevoo wordt opengesteld voor zowel professionele als amateurkunstenaars die op datum van deelname de leeftijd van 36 jaar niet bereikt hebben. Voorwaarde is wel dat ze in het Vlaamse landsgedeelte woonachtig zijn. Ook Nederlandstalige Brusselaars kunnen deelnemen. Alle hedendaagse plastische uitdrukkingsvormen zoals tekenkunst, grafiek, schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, film, video, multimedia, mixed media,... komen in aanmerking voor de wedstrijd.

Een deskundige jury kent aan vijf laureaten van de wedstrijd geldprijzen van 1000 euro, 750 euro en drie keer 250 euro toe. Daarnaast kent de werkgroep kunstenbeleid van de culturele raad ook nog eens een prijs van 500 euro toe aan de beste kunstenaar uit de discipline die via de jurering het minst aan bod komt.

Ten slotte krijgen de meeste deelnemers in november de kans om tentoon te stellen op drie fronten: in het Staf Versluyscentrum, het Anto Diez-centrum en het gemeentehuis. Staf Versluyscentrum, het Anto Diez-centrum en het gemeentehuis.
Deelnemers kunnen zich inschrijven tot en met 10
oktober 2008!

Hier vindt je het inschrijvingsformulieren (.doc)
Hier vindt je het reglement (.doc)IITTALA. 125 YEARS OF FINNISH GLASS.51RoV8F+-NL

The first Iittala competition was held in 1946 in order to promote innovation in engraved glass. It was won by the artists Tapio Wirkkala (1915-1985) and Kaj Franck (1911-1989), whom Iittala eventually employed as glass designers; Timo Sarpaneva (b. 1926) started working for Iittala in 1951. Both Wirkkala and Sarpaneva triumphed at the Milan Triennales in the 1950s, thus ensuring international acclaim for Finnish glass. Another cornerstone in the company's history was the famous "Aalto vase" which the legendary architect and designer Alvar Aalto (1898-1976) designed for Iittala. This is a survey of the most beautiful and interesting designs in glass - art glass objects as well as utility glass - by this leading Finnish glassworks, focusing chiefly on the 1950s and 1960s, along with a complete catalogue with all glass designs by many famous designers.

Iittala. 125 Years of Finnish Glass. Complete History with all Designers.
Author Name: Aav, Marianne (edited by)
Publisher: Stuttgart: Arnoldsche, 2006
ISBN-10: 3897902508
Price: $ 95.00OPROEP: STIMULANS '08

Deadline 3 april 2008vzw STIMULANS organiseert tweejaarlijks een wedstrijd en een tentoonstelling voor jonge kunstenaars, geboren, wonend of werkend in West-Vlaanderen die geschoold zijn in het Nederlandstalig kunstonderwijs. De Biënnale Stimulans is aan haar vijftiende editie toe.

De voorwaarden voor deelname zijn:
- Leerling aan, of afgestudeerde van het erkend Nederlandstalig Kunstonderwijs
(dag- of avondonderwijs) in Vlaanderen
- Geboren na 1 januari 1973
- Geboren, wonend of werkend in West-Vlaanderen.
De deelname aan de wedstrijd is gratis en kan in volgende disciplines: schilderen, beeldhouwen, grafiek, monumentale kunsten, glaskunst, keramiek, fotografie, textiel, audiovisuele kunst medium & video.

Inschrijven kan tot 3 april 2008 op basis van de inschrijvingsfiche die kan opgevraagd worden bij:
STIMULANS vzw - Grote Markt 54 - 8500 Kortrijk
Tel. 056/27.74.40 - E-mail:
stimulans@kortrijk.beVVG BRUSSELDAG en JAARLIJKSE ALGEMENE LEDENVERGADERINGBrusselKathedraal
PROGRAMMA:
10:00u
Glaskunst in het Jubelparkmuseum
JUBELPARKMUSEUM KMKG (hoofdingang)
Jubelpark 10, 1000 Brussel.

Vrije lunch

13:30u
Design VLAANDEREN Galerie
Kanselarijstraat 19, 1000 Brussel
Jaarlijkse Algemene Statutaire Ledenvergadering
Aansluitend bezoek aan de tentoonstelling
“Bloemen en Vazen” Design Vlaanderen Galerie.

16:00u
Sint-Michiels en Sint-Goedelkathedraal
Monumentale glasschilderkunst

Afsluiter
“HET GOUDBLOMMEKE IN PAPIER”
Cellebroersstraat 55, Brussel


DOORSTARTlabel

Naar aanleiding van de tentoonstelling GLAS-S.BE werd een website opgericht waarop het werk van alle kandidaten voor de duur van 2 jaar getoond zou worden. De Raad van Bestuur van VVG heeft echter besloten om deze website per 21 maart niet "op zwart" te zetten, maar om deze in een aangepaste versie verder te onderhouden.