GLAS-S.BE - Hedendaagse Belgische Glaskunst

Belgische glaskunstOPROEP: ARNOEVOO

Deadline 10 oktober 2008Voor de zevende maal organiseert het gemeentebestuur van Bredene de kunstwedstrijd Arnoevoo. Met deze kunstwedstrijd wil het gemeentebestuur hedendaagse kunst promoten en jonge kunstenaars expositiegelegenheid aanbieden. De kustgemeente reikt daarenboven aan drie laureaten aantrekkelijke geldprijzen uit.

Arnoevoo wordt opengesteld voor zowel professionele als amateurkunstenaars die op datum van deelname de leeftijd van 36 jaar niet bereikt hebben. Voorwaarde is wel dat ze in het Vlaamse landsgedeelte woonachtig zijn. Ook Nederlandstalige Brusselaars kunnen deelnemen. Alle hedendaagse plastische uitdrukkingsvormen zoals tekenkunst, grafiek, schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, film, video, multimedia, mixed media,... komen in aanmerking voor de wedstrijd.

Een deskundige jury kent aan vijf laureaten van de wedstrijd geldprijzen van 1000 euro, 750 euro en drie keer 250 euro toe. Daarnaast kent de werkgroep kunstenbeleid van de culturele raad ook nog eens een prijs van 500 euro toe aan de beste kunstenaar uit de discipline die via de jurering het minst aan bod komt.

Ten slotte krijgen de meeste deelnemers in november de kans om tentoon te stellen op drie fronten: in het Staf Versluyscentrum, het Anto Diez-centrum en het gemeentehuis. Staf Versluyscentrum, het Anto Diez-centrum en het gemeentehuis.
Deelnemers kunnen zich inschrijven tot en met 10
oktober 2008!

Hier vindt je het inschrijvingsformulieren (.doc)
Hier vindt je het reglement (.doc)