GLAS-S.BE - Hedendaagse Belgische Glaskunst

Belgische glaskunst


Follow glassbe on Twitter

label

DE HISTORIEK VAN GLAS-S.BE
Na de federalisering van BelgiŽ werd de Commissie voor de Belgische Glazenierskunst vzw opgeheven. Daarmee verdween de enige kring waarbinnen de Belgische glazeniers elkaar geregeld konden ontmoeten. Langs Vlaamse zijde werd deze leemte opgevuld door in 1989 de Vlaamse Vereniging van Glaskunstenaars (VVG) op te richten.
De vereniging stelde zich tot doel om zowel vlakglas als driedimensionele glaskunst aan te moedigen, te promoten en te beschermen. Van meet af vonden hoofdzakelijk individuele glaskunstenaars en -ateliers daar een klankbord.
In 2006 nam Vlaamse Vereniging van Glaskunstenaars het initiatief voor de tentoonstelling "GLAS-S.BE - Hedendaags Belgisch Glas". In samenwerking met de collega's van European Glass werd een tentoonstelling opgebouwd die een kwalitatief overzicht bood met betrekking tot hedendaagse Belgische glaskunst, anno 2006.
GLAS-S.BE bleek een "sterk merk", daarom besloot de Vlaamse Vereniging van Glaskunstenaars om onder deze naam verder te gaan.


ONZE DOELSTELLINGEN
Tot op vandaag blijft de vereniging vooral een ontmoetingsplaats zijn voor glaskunstenaars. Deze website, ons uithangbord, wil een trefpunt zijn voor al wie geboeid is door glas en kennis wil maken met de verschillende stijlen, verschijningsvormen en technieken. Leden kunnen er hun werk aan een breder publiek voorstellen door hun website, via de rubriek "ART portfolio's", te laten door linken en via “GLAS-S.BE weblog” kunnen ze tentoonstellingsaankondigingen en andere glas-info kwijt.


CONTACT
GLAS-S.BE - K. Permekelaan 9, 8500 Kortrijk